Tjäna pengar på dina smycken

Är du i behov av lite extra pengar eller vill skapa ett sparande? Smycken kan vara nyckeln som levererar! Inte bara de smycken du redan har, utan de som du själv kan skapa.

Guldpost

Har du guldsmycken som ligger hemma och inte gör någon nytta? Det finns alltid pengar att tjäna när du har guld. I skrivande stund är priset för 24 karats guld 531 kronor per gram, enligt Guldpost.se. Ett halsband väger åtminstone några gram så det är inte omöjligt att tjäna några tusenlappar om du har guldsmycken hemma. Via Guldpost kan du sälja guld ända ned till 9k samt silver och ädelstenar. De skickar helt enkelt ut ett försäkrat brev till dig som du fyller med dina guldsmycken och skickar tillbaka. De väger och bedömer kvalitén smyckena och skickar sedan ett förslag på pris. Om du godkänner priset får du pengarna inom 24 timmar. Snabbat och enkelt!

Sälja smycken själv

Du kan även testa att sälja dina smycken själv via exempelvis Tradera. Smycken vars material inte är mycket värde kan fortfarande säljas för några hundralappar om de har unik design eller från en speciell kollektion. Vill du har pengar snabbt får du räkna med att sälja lite billigare än du kanske vill. Dyrare smycken kräver att rätt person hittar dem. Billiga smycken köps på impuls.

Skapa egna smycken och sälj dem

Det är inte dyrt att köpa in de verktyg och material du behöver för att börja en egen smyckestillverkning. Det finns gott om pärl- och smyckesbutiker som säljer allt du behöver och lite till. Du köper alla delar och kan pyssla på kvällarna. Sälj smycken till vänner och familj, lägg ut på sociala medier och skapa ett konto på Tradera. Håll koll på materialkostnaden och tiden det tar så du inte säljer dem för mindre än materialkostnaden.