Allt om design och smycken

Välkommen till den här sajten! Om du tycker om design och smycken har du kommit helt rätt. Här kan du nämligen hitta den mesta informationen inom dessa områden. Typen av texter varierar från faktainlägg om smycken och design i historien samt välkända designers till DIY-inlägg om hur du enkelt skapar ett snyggt halsband hemma. Det finns en mängd olika saker att säga om design och smycken och här begränsar vi oss inte till en enda nisch inom områdena, utan blandar hellre högt och lågt.

Smycken då och nu

Historien om smycken är intressant. Vi människor har länge velat göra oss fina eller sticka ut med hjälp av smycken – gärna med gnistrande ädelstenar eller glimmande guld som visar på rikedom. Pärlor och snäckor var dock bland de första sakerna människor började göra smycken av. Stenar och marmor var också två material som i vissa delar av världen användes för att skapa smycken. Intressant nog är detta material som vi än idag kan se bland många smycken, så allt har inte förändrats.

Design av accessoarer

Idag behöver vi inte knåpa ihop våra egna smycken och accessoarer, det finns designers som gör det åt oss. Att arbeta med design handlar kort och gott om att formge något – det kan vara allt från kläder och accessoarer till teknikprylar och hemsidor. Att till exempel arbeta som smyckesdesigner ställer med andra ord helt andra krav än om du arbetar med att skapa och designa hemsidor. Många är också hobbydesigners och satsar på DIY, det vill säga att de skapar egna saker hemma.