För dig som säljer smycken och juveler online – prova på live shopping

Det nya och trendiga med modern teknik inom marknadsföring är idag live shopping. Live video ger kunderna en möjlighet att se och förstå produkterna på ett helt nytt sätt redan hemifrån, samt att kunna relatera till dem. På så vis passar det väl för dig som säljer smycken och juveler online.

Live shopping är enkelt

Det är inte särskilt svårt att filma inför ett live shopping event. Givetvis behöver du tänka ut ett manus eller en eventplan för tillfället, samt ha något att filma med. Att börja med en mobilkamera går utmärkt. Du behöver även ett stativ att sätta den på alternativt en videograf, och fundera kring bakgrund där du ska filma samt belysning.

Manus, en story att berätta

Något att lyfta fram kan vara en story kring skapandet av dina smycken och juveler. Människor har sedan årtionden fascinerats av fängslande berättelser. Om du har en butik kan du vandra runt i butiken och visa de olika produkterna, samt ha med dig en modell eller väninna som du kan demonstrera dem på.

Saker som du kan lyfta fram är vilken känsla smyckena ger, samt vilken stil de återspeglar. Kanske bär redan en kändis dem eller är ansiktet utåt, vilket du då också kan nämna.