Att smycka sin kropp

Vi har nog alla sett bilder på folk som har smyckat sig med benbitar genom näsan eller uttänjda örsnibbar och underläppar. Trenden att smycka sin kropp har tagit fart på senare tid även i Sverige.

Ett sätt att uttrycka sig

Det har hävdats att svenskar är det mest tatuerade folket bortsett från en del naturbefolkningar. Sant eller inte så har tv-serier och kändisar som tatuerat sig flyttat tatueringskonsten ifrån sjömän och kåkfarare in i finrummet, kanske med en liten fjäril på skuldran. Det kan vara ett sätt att uttrycka sig om vem man är.

Inte bara tatueringar

Det finns en hel del smycken som mer eller mindre permanent fästs vid kroppen. De ska helst vara av material som är allergisäkra. Det kan vara guld men det kan också vara sten. Här gäller som vid tatuering att det gäller att hitta det unika för dig som förstärker din personlighet. Det gäller därför att hitta något speciellt som bara du har.

Mindre dramatiskt

Det finns även hårdekorationer som utgår från ägarens hår och med hjälp av blommor skapar en naturlig dekoration. Blommorna är i det här fallet preparerade för att ha lång hållbarhet så att dekorationen inte behöver göras om så ofta. Tanken är att en sådan hårdekoration inte bara hör hemma över midsommar.