Smycken och sminket

En komplett look består av många delar. Och medan kläder och accessoarerna är mer centrala många gånger, får du inte glömma bort att sminket faktiskt kan ha sin effekt med hur allt fungerar tillsammans.

Till att börja med är det värt att titta på färger. Om du använder annat än neutrala färger i ditt smink kan det vara bra att tänka på hur de eventuellt kommer att matcha vissa smycken. Främst är det saker örhängen och halsband som kan komma att påverkas, men även andra smycken kan vara snyggt att försöka matcha till färgen.

En del former av smink kan ju dessutom förändra din hudton. Det tydligaste exemplet på detta är så klart bronzers, och medan de kommer i flera olika toner kan deras inverkan vara betydelsefull när det kommer till dina smycken. Då bronzers har en förmåga att värma upp din hudton kan det vara fallet att du kanske borde välja mer guld än silver när det kommer till smyckena.

Om du inte redan visste det passar ofta guld bättre för dig om du har en varm hudton, medan silver är ett bättre val för de med kall hudton. Självfallet beror det ju också hur mycket varmare din hudton faktiskt blir också. Med det kan åtminstone vara värt att testa olika metaller för att se om en annan passar bättre efter du applicerat din bronzer.