Konsten att välja rätt smycken

Rätt smycke kan vara pricken över i:et på en outfit. Men att välja rätt är ibland enklare sagt än gjort. I många fall kan du ju alltid prova dig fram bland de smycken du redan har. Men om du planerar på att köpa något nytt, vill du ju också vara säker på att du tänkt rätt.

Till att börja med kan det var värt att tänka på vilka färger du har att arbeta med. Färgerna kan i sig informera om vilka smycken som kommer att se snyggare ut. Man brukar ju ofta tala om just guld eller silver, och med goda anledningar. Guld är nämligen en varm färg medan silver är en kall. Och medan det finns många vackra exemplar av båda kan du mycket väl passa bättre i en av dem bara utifrån din egen hudton.

Hur mycket smycket står ut i mängden kommer också vara något du måste tänka på. I många fall bör du absolut ha ett smycke eller annan accessoar som gör detta, men det är sedan viktigt att du inte också utsmyckar dig med flera andra med denna egenskap. Låt du de andra vara mer diskret kommer du snabbt få en mycket bättre helhet.